Lakásfelújítási ötletek bemutat néhány olyan hasznos tudnivalót és tippet, amelyek hasznosak lehetnek Önnek a lakásfelújítás során. A lakásfelújítási tippekkel szeretnék Önnek segíteni, hogy minél könnyebben eligazodjon a lakásfelújítással járó munkákban, és végül elégedett legyen a végeredménnyel. 

A lakásfelújítás nagy munka lehet, ezért érdemes előre megtervezni a munkákat és a várható költségeket.

Lakásfelújítás lépésről lépésre

 

1. Tervezzünk és gondolkodjunk előre

Gondolja ki hogy mit szeretne felújítani. Teljes körű lakásfelújítás lesz, vagy csak a lakás egyes részei lesznek most felújítva.  Ha részleges felújítás lesz, akkor érdemes sorrendet felállítani a felújításra kerülő részekről.

Mérje fel anyagi lehetőségeit, és tevezze meg a lakáfelújítást. Sokszor többe kerül a felújítás mint előre gondoljuk, mert számtalan előre nem látható probléma is adódhat. Ezért beszélje meg a lakásfelújító szakemberrel milyen váratlan kiadások lehetnek, és ezek megoldása mennyibe kerülhetnek. Tervezze meg a lakásfelújításhoz szükséges munkálatokat, és egyeztessen a kivitelező szakemberrel, vállalkozóval.

2. A felújítás kezdete

A lakásfelújítás első lépése a falbontás, a felesleges vakolatok, tapéták eltávolítása, a csempe burkolatok eltávolítása, a kőműves munka és a burkoló munkák elvégzése. A falakat is át lehet helyezni átalakítva a meglévő lakást, hogy jobb életteret alakítsunk ki otthonunkban. A falak mellett a burkolás is jelentős munka, a bontás és az új csempe burkolása jelentősebb feladat. A burkolás végeredménye nagyban javítja a lakás vagy ház kinézetét és a szépségét.

 

3. Ablakok és ajtók cseréje, újra festése

A lakás vagy házfelújítás része a nyilászárók, az ablakok és ajtók cseréje, vagy felújítása, újra festése. A költségek a nyilászárók anyaágtól és minőségétől függően egészen drágák is lehetnek. Ezekre is megéri befektetni, mert az új ablakok és ajtók sokkal jobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezhetnek mint a régiek, és ezzel jelentős energiát takaríthatunk meg a fűtés terén. Sokan választják a modern műanyag ablakokat jó hőszigetelő tulajdonságuk és kedvezőbb árfekvésük miatt, de jelentős a fa ablakok beépítése is. A fa ablakok előnye, hogy természetes megjelenéssel konfortosabbá teszi a lakást vagy a családi házat.

lakásfelújítás ablakcsere

4. Vízszerelés, gázszerelés

A lakásfelújítás esetén el kell végezni a vízszerelési munkákat is, amelyek a vizvezeték felújításától kezdve a szaniter cserékig, a radiátor cseréig terjed.

5. Villanyszerelés

Az ingatlan felújítás során gyakran kell a villamos hálózatot is felújítani, vagy új vezetékeket bekötni, átvezetni. A régen épített házakban sokszor találkoztunk a falakban régi alumínium vezetékekkel. Sajnos ezeket a vezetékeket nem a mai energia felhasználásra tervezték, és eléghetnek a falban ha nagyobb terhelést kapnak. Érdemes felújítás esetén kicserélni rézre, illetve kicserélni a megszakítókat, és beépíteni egy FI relét. Mely megóvja Önt és családját az áramütéstől.

6. Glettelés és szobafestés

A falak rendbe tétele gletteléssel folytatódik, amellyel szép sima felületeket tudunk létrehozni, és a festés vagy tapétázás után gyönyörű falat kapunk végeredményül. A falat diszperziós festéssel végezzük általában, mert olcsón szép eredményt lehet elérni. Ha igényesebb vagy lemosható falra van szükségünk, akkor jó választás a latex festés, amely kitűnő fedőképességű, lég- és páraáteresztő tulajdonságú.

 

A lakásfelújítás után jobban érezzük magunkat az otthonunkban.

Segítünk a lakásfelújításban

Forduljon hozzánk bizalommal! Kérjen ingyenes árajánlatot lakásfelújításra és generál kivitelezésre Budapesten és környékén.

Hívjon minket

+36 (30) 258-0588